Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding

Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijdingHoofddorp, 3 april – Bij een ongeval op de Fanny Blankers-Koenlaan is donderdagochtend een fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Nieuwe Molenaarslaan.

De vrouw fietste op het fietspad en wilde de Nieuwe Molenaarslaan oversteken toen zij aangereden werd door een personenwagen, die geen voorrang verleende. Na de eerste medische zorg in de ambulance is de vrouw voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsers hebben ook hier voorrang op het verkeer van de Fanny Blankers-Koenlaan, op meerdere plekken in Hoofddorp is de zelfde situatie. Op al deze locaties gaat het regelmatig mis, zo werd er van de week nog een snorscooter aangereden op de IJweg.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Hoofddorp: Vrouw gewond na aanrijding”

  1. Dudeson

    De verkeersregel “RECHTDOORGAAND VERKEER OP DEZELFDE WEG GAAT VOOR” is duidelijk. De fietster lijkt de dupe te zijn geworden van een “slecht” kijkende automobilist. Dat kan overal gebeuren maar had natuurlijk niet mogen gebeuren.

    Wat veel gevaarlijker is is dat fietsers in Hoofddorp voorrang krijgen op plaatsen waar dat intuitief niet zou moeten gebeuren. Bijvoorbeeld fietsers van links of fietser van rechts komend vanaf een verlaagde drempel of naast een zebra.

    Nu heeft de gemeente eergisteren ook weer een mooi zebra gelegd bij het haarlemmermeerlyceum. Als je daar als automobilist aan komt rijden (en je bent daar niet bekend) kom je echt ogen te kort om dat kruispunt goed te overzien want links, rechts, achter en voor je wordt voorrang genomen. De arrogantie van menig scholier die daar zonder blikken of blozen oversteekt stelt mijn geduld regelmatig op de proef.

Reacties zijn gesloten.